Ljeto je , na programu su reprize repriza reprize, tako da se vrti cijelo vrijeme baby tv ili 24 kitchen. U nedostatku slatkog ovo je jedan brzi puding na Billov nacin, ma kad se malo ukrasi postaje i dostojan desert nakon neke lagane vecerice! Mi smo bili odusevljeni, samo kad ga drugi put budem pravila nabavit cu malo lijepse keramicke zdjelice, u nedostatku istih dobre su i vece salice za kavu. Dobro je kod ovog pudinga da nema puno miksanja. Za puding nam je potrebno: 4 jaja, 2 zlice secera, 1naranca, 2 dcl mlijeka, 2 zlice brasna, 50 g otopljenog maslaca. Odvojimo bijeljanjke i napravimo cvrsti snijeg, u drugoj zdjelici pomijesamo zumanjke, secer, sok od narance, malo naribane korice, maslac i mlijeko! Zatim lagano umijesamo snijeg, treba biti prozracno.
Salice ili sto vec imamo namastimo i pobrasnimo, lagano ulijemo smijesu do vrha i stavimo peci u prethodno ugrijanu pecnicu na 180•C oko 20 min ili dok ne porumene! Pecene naprave lijepu kapicu iznad salice. Sada dolazi ukras, puding se jede topal tako da najvise pase kuglica sladoleda od vanilije, a ja sam ogulila narancinu koru sa guljacem od krumpira, bez bijelog gorkog dijela, zlicu secera sam rastopila u karamel, ubacila trakice kore i zalila narancinim sokom, te kuhala dok sok ne ispari. Paziti jer moze zagoriti, staviti na vrh pudinga uz sladoled i malo posipati secerom u prahu!
Nema komentara:
Objavi komentar