srijeda, 4. veljače 2015.

Fritule


Kod nas se ovih dana uvukla gripa u kucu! Prvo je obolio Luka, a onda su i Lana i muzic pali za njim kao domine! Ja se drzim, ali kako kaze Luka ti moras biti zdrava dok smo mi bolesni, a onda ces ti lako. Lana se ne odvaja od mene vec treci dan, a i Luka iako ima 15 trazi moju ruku! Posto Lana vecinu vremena prespava na meni imam malo vremena za brljat po face-u i blogu! Naime moja Branka me podsjetila na Fritule ili kako ona po Og kaze Zličnjaki ! Tako da sam ih ujutro nabrzinu zamijesila, a pecene sam ih ukrasila onako malo karnevalski! Moja mama je uvijek pekla ustipke sa dizanim tijestom, ali ova verzija malih fritula je laksa i gotove su brzo!

Tijesto:
1 jaje
1 zlica cecera
1 vanili secer
malo ruma i limunove korice
1 cvrsti jogurt
1 casa od jogurta pirova brasna
1 prasak za pecivo
malo odledenih borovnica ( moze i bez)

Priprema:
Sa pjenjacom isticemo jaje, secer, vanili i rum, naribamo limunovu koricu, dodamo jogurt i prosijano brasno sa praskom za pecivo! 
Tjesto bi trebalo biti ovakvo


Sa dvije zlice radimo male loptice i pecemo ih u vrelom ulju . Ja ih uvijek pecem u manjoj padeli, 6-7 da mi se ulje ne ohladi jer se onda moze desiti da budu sirove iznutra!


Kada su gotove stavimo ih na papirnati ubrus da malo puste ulje!


Fritule uvaljamo u secer, cokoladu, cokoladu i sarene mrvice, u dio tijesta dodamo borovnice... Opcija je puno pustimo masti na volju!











2 komentara:

  1. Nadam se brzom ozdravljenju, Fritulice izgledaju super, ai novi izgled bloga mi je pregledan. Pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napokon sam malo provela tvoje savijete! Upravo citam tvoj post odlican je kolac, a o sivanju da i ne govorim! Bravo za cure

      Izbriši