Prije mjesec dana kupila sam zalihu domacih lignjica u Opatijskoj ribarnici! Dobre prodavacice mi ih uvijek ociste tako da ih samo strpam u frizer! Lignje i ostale glavonosce je dobro zamrznuti prije pripreme jer su puno meksi i izgube onu svoju zilavost!
Iako lignje najvise volim onako na zaru na naglo nije mi mrzak ni risoto! Eto danas je bio dan za rucak na brzinu i odlazak na Lovranski karneval, ali nis od toga! Jos uvijek i Lana i Luka kaslju, muz u Londonu, a ja se eto prihvatila risota!
Potrebno za 4 osobe:
6 vecih lignji
1 kapula
1dcl bijelog vina
cili
2 cesnja cesnjaka
persin, cili papricica manja
Sol, papar
2 dcl rize za risoto
velika zlica maslaca
parmezan
Priprema:
Prodinstamo narezanu kapulu na dvije zlice maslinovog ulja, dodamo lignje pustimo 10 min da se dinsta uz povremeno mijesanje! Ulijemo vino i pustimo da ispari alkohol. Dodamo rizu koju smo prije malo tostirali. Doljevamo po malo vodu ili riblji temeljac! Posolimo popaprimo. Pred kraj dodamo sitno narezani cesnjak, persin i cili!
Kad je risoto gotov, otprilike nakon pola sata dodamo veliku zlicu maslaca, poklopimo ga i pustimo desetak minuta da pocine!
Odličan je!
OdgovoriIzbrišiSuper je i brz sto je najvaznije
OdgovoriIzbriši