srijeda, 11. veljače 2015.

Čokoladno čudo


Sve blize sam 40- tima, jucer je prosao i moj 37 rodendan! Proslavljen je u susjedsko obiteljskom okruzenju! Iako nisu bili kraj mene muz, sestra i tata, bila je mama pa je nekako to izjednaceno. 
Svi znaju koliko volim cvijece pa evo i nekoliko buketa


Bijele ruze su mi najdraze, iako radi u Londonu muzic je nasao nacina da ih dobijem!
Lana i ja smo radile čokoladno čudo! Jednostavan ali jako fin kolac, malo smo ga zakomplicirale jer je ipak rodendanski pa smo ga ukrasile makaronsima od kakao-a i zeleom od domacih malina!

Makaronse sam radila po receptu sa mog bloga, samo pola smjese i obojila sam ih zlicom kakao-a.


Spajala sam ih ganachom od cokolade i zeleom od malina.

Biskvit:
6 jaja
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
6 zlica secera
6 zlica brasna
1/2 praska za pecivo
3 zlice kakao-a

Glazura:
250 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag( mliječnog)

Ganache:
300 ml vrhnja za šlag( mliječnog)
300 ml tamne čokolade 50 % kakaoa
1 žlica meda
1 žlica ruma

Žele od malina:
200g malina
1 žlica šećera
1 vanili šećer
1 žlica bijele mljevene želatine

Priprema:
Žumanjke pjenasto izmiksamo sa šećerom, dodamo ulje i mlijeko! Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješamo i umiješamo  u mokre sastojke! Na kraju lagano umijesimo snijeg od bijeljanjaka.


Biskvit sam pekla u kalupu promijera 30 cm da mi bude biskvit tanji!
Stavimo peći u prethodno zagrijanu pecnicu na 180•C 20 min.
Za to vrijeme ugrijemo vrhnje za glazuru od čokolade, ne smije zakuhati. Dodamo čokoladu i mjesamo dok se ne otopi. Prelijemo preko pecenog biskvita, vruće na vruće!

Pustimo kolač da se ohladi, najbolje u hladnjaku preko noći.
Za ganache ugrijemo vrhnje do vrenja pomiješano sa medom i rumom! Dodamo čokoladu i miješamo dok se čokolada ne otopi! Najbolje je ganache ostaviti preko noći u hladnjaku, i onda ga izmiksati!
Stvarno je ispao savrseno


A inspiraciju sam dobila sa bloga just cake the cupcake

I na kraju žele od malina, prokuhamo šecer, vanili šećer i maline, želatinu pomijesamo sa žlicom vode da nabubri. Dodamo u vruće maline i miješamo dok se ne otopi. Pustmo da se ohladi i stisne.


Kolač je najbolje raditi navečer i drugo jutro ga dovršiti!
Evo kako sam ga ja zgotovila


Pomoćnica je isprobala tortu i dala joj zeleno svijetlo


Torta je odlično prošla, a moja kućica je puna cvijeća!

Još jednom hvala na lijepim željama!
















1 komentar: