subota, 18. travnja 2015.

Choco mousse truffles torta


Izgovori! Propast ce mi vrhnje za slag, to je bio izgovor za ovu socnu mousse truffles tortu! Luka ima uskoro Krizmu pa malo isprobavam bezglutenske recepte da bi se i on mogao osladiti, medutim nije mu se svidio okus narance koji se tako dobro uklopio, dobro da sam je napravila prije jer ovako znam da necu stavljati narancinu koricu! Ali tko voli spoj cokolade i narance stvarno treba ovo probati!

Potrebno: 
Podloga: 2 jaja
               200 g secera u prahu( samljeti 
               da smo sigurni )
               50 g kakaoa gorkog
Mousse: 400 g tamne cokolade( elah je 
               bez glutena) 
               500 ml vrhnja za slag( dukat)
               2 zlice meda
               4 jaja
               4 zlice secera
               naribana korica 2 narance


Zagrijati vrhnje sa 2 zlice meda do vrenja, maknuti sa vatre i dodati 400 g nasjeckane cokolade. Mijesati dok se cokolada ne otopi, staviti na hladenje! Ovaj dio je klasicni ganache, sa malo manje cokolade jer nam ipak mousse treba biti prozracan.


Kad se malo ohladi dodati koricu od narance!


Staviti u hladnjak na 1 sat!
2 cijela jaja dobro izmiksati i pomalo dodavati secer u prahu, miksati dok nam se smjesa ne utrostuci( znaci dosta dugo). Dodati kakao i  jos malo promiksati.


Ja sam koristila kalup od 30 cm , ali mislim da sam pretjerala, mozda malo manji ipak! Kalup obloziti papirom za pecenje, uliti smjesu i peci u prethodno ugrijanoj pecnici  na 160•C 20 min, biskvit je dosta tanak, ali savrsena podloga za mouss koji dolazi na njega.

Izmiksamo zumanjke sa secerom, moramo dobiti savrsenu pjenu da ne osjetimo secer pod zub. Bijeljanjke izmiksamo u cvrst snijeg. Ganache dobro promiksamo dodajuci pjenu od zutanjaka, i onda snijeg po malo, mozemo dodati 1/3 snijega malo zesce da se smjese upoznaju, a onda po malo i lagano mijesamo!


Sa podloge odlijepimo papir za pecenje, stavimo nazad u kalup i na nju dodamo mousse, ali polako da ne izgubimo prozracnost. Na vrh posipamo gorki kakao da dobijemo stih trufflesa!


Torta jos samo mora na hladenje jedno tri sata prije nego sto je konzumiramo! Cokoladoljupci probajte je izvrsna je, a jos i bez glutena!











1 komentar: