Volim gledati kulinarske programe i da je po mom, a nije, kod mene bi se stalno vrtio 24 kitchen! Vec dugo namjeravam napraviti Pavlovu, a kako dolaze sve finije jagode to sam i napravila za Uskrs. Po internetu sam citala recepte, svi su donekle isti, ali je varijacija u vocu i kremama. Posto moj sin ne smije gluten ja sam napravila malo izmjenjen recept Donne Hay koji mi se svidio, a i u slag sam ubacila mascarpone! Radila sam duplu koru , zato jer sam htjela vecu i visu tortu, obitelj se okupila za Uskrs pa da ne fali.
Kora:
5 bjeljanjaka
220 g kristal secera
2 zlice bezglutenskog brasna ( moze i gustina)
1 zlica jabucnog octa
Krema:
750 ml slaga( vindija)
250 g mascarponea
4 vanili secera
500 g jagoda
Priprema:
Bjeljanke umutiti u snijeg i pomalo dodavati secer, da dobijemo glatku i gustu pjenu, dodati brasno ili gustin( bezglutensko brasno je u vecino slucajeva skrob, nikako dodati obicno brasno) i ocat. Pecnicu ugrijati na 150•C , a smjesu rasporediti u krug zeljene velicine na pleh oblozen masnim papirom! Kada koru stavimo peci, smanjimo pecnicu na 120•C i pecemo 1 sat i 20 min, ugasimo i jos ostavimo 1 sat u zatvorenoj pecnici.
Tako sam napravila puta dva, a zumanjke sam iskoristila za pincu i majonezu!
Slag sam izmiksala, dodala mascarpone i vanili secer, ali ne cvrsto, nego onako malo prozracnije! Secera vise od ova 4 vanili ne tereba jer je u korama 440 g , tako da krema i jagode daju svjezinu!
Slagala sam kora, krema, jagode, kora , krema i na kraju jagode! Imala sam malo smrznutih sumskih borovnica , tako da sam stavila neku za kontrast!
Dok se je slikala torta bilo je i jaaaakooo nestrpljivih!
Ovo je jednostavna torta i treba doslovno slijediti upute kod pecenja i onda nece biti problema! Bila je hrskava i melana u isto vrijeme, mogu reci jedna od finijih torti koje sam radila!
Nema komentara:
Objavi komentar