petak, 12. lipnja 2015.

Zapecena palenta sa satarasom



Ne znam kako vi, ali kod mene je satraš Džuveč. Mi uvijek doma radimo luk, papriku i rajćicu, a sad po novom sestra i ja još dodamo tikvicu, patlidan i malo mrkvice! Po raznim blogovima sa ovih prostora svako ima svoj naziv, svoje sastojke, pa čak i padele!
Ovo je jedan ljetni recept, moze biti samostalno jelo, a isto tako i prilog! 
Kada mi ostane sataraša uvijek radim drugi dan zapecenu palentu! 


U ovom receptu nema kolicina, svako ih moze prilagoditi svojim potrebama! 
Treba nam skuhana palenta, sataraš, malo maslaca, mozzarella, rajčica, sušeni i svježi origano.
Jedna napomena, dobro je napraviti gušči sataraš da nam nebi jako razrijedio palentu! 
Znaci skuhamo palentu, ja stavim dobar komad  maslaca da bude meksa!


Pomijesamo palentu i sataras

Vatrostalnu zdjelu namažemo maslacom, stavimo u nju smjesu, na vrh stavimo mozzarellu, inace stavim cherry rajčice ali sad nisam imala doma pa sam narezala komade. Malo suhog origana...



Ugrijemo pecnicu na 200•C, te pecemo oko 30 min, mora nam se korica zazlatiti.


Malo svjezeg origana za kontrast, zelena salata i dobar tek!






Nema komentara:

Objavi komentar