utorak, 13. svibnja 2014.
Slatki kruh
Moj sin nije gurman, on najvise voli jednostavnu kuhinju sa cistim okusima. Cim je vise namirnica on je uzasnut i ne jede! Medutim jako voli slatki kruh, tako da ga ne radim samo za Uskrs. Evo mog provjerenog recepta! Dva svjeza kvasca staviti u mali toplog mlijeka,zlica secera i brasna i pustiti da pocne raditi. Zamijesiti manje od kilu brasna(dio ostaviti za premjesiti), zlicicu soli, 4 zlice maslinovog ulja, kvas te toplog mlijeka dok ne dobijemo meko tjesto( oko 2,5 dcl). Dobro izlupati drvenim kuhacom, dok se ne pocnu raditi baloni! Naravno dobro je iskoristiti i pomoc prilikom mjesanja! Tjesto staviti na toplo i pustiti da se dize. 250g maslaca, 6 zlica secera, limunova i narancina korica, 2 vanili secera,grozdice namocene u toploj vodi i ocijedene, malo ruma izmjesati u glatku smjesu , dodati u vec nadiglo tijesto, jos jednom dobro ismjesati sa tjestom te dobro izlupati, pustiti da se nadigne! Dignuto tijesto premijesiti sa ostatkom brasna da dobijemo malo cvrscu kuglu. zatim staviti tjesto u pleh u kojem ce se peci te pustiti da se dize jos jednom. Ja pecem slatki kruh u tupperverovoj peki sa poklopcem , naravno prvo je dobro cijelu namazem sa maslacom! Prije stavljanja u pecnicu koju zagrijem na 200•C u salicu stavim 2 zlice secera u prahu i zlicu obicnog, dodam malo vode da dobijem gustu bijelu smjesu koja se mrvi, sa tim posipam kruh i stavim ga peci 1 h. Meni u peki kora ne gori, ali mislim da ako se ne pece u peki treba pokriti sa papirom za pecenje kada pocne crniti! Kruh je odlican , a mome sinku najbolji sa nuttelom.!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar