Na tortu sam stavila cvjetice, a on ih je pocupao brzinom svjetlosti. Vise se ni ne ljutim nego ga pokusavam razumjeti. Nije lako imati takav kupus u glavi.
Nekako nam je sad i prvi rockas hrane bez glutena, navikli smo se u potpunosti, a u kuci vise nema glutena, mogu reci da smo se svi preporodili!
Radila sam tortu koja je kombinacija kombinacije! Svi su bili odusevljeni, a tko ne bi sa svom tom nutelom, linoladom i coksom! Cvjetice sam zamijenila sumskim vocem tako da sam i ja bila poslije zadovoljna!
Potrebni sastojci:
Biskvit
6 jaja
60 g secera od stevije( moze i obicni)
50 ml mlijeka
200 g nutele(ili nekog bg namaza)
2 zlice bg brasna( ili 4 zlice glatkog)
Bijela krema
250 g mascarponea
500 ml vrhnja za slag( vindija)
200 g linolade
1 instant zelatina
Crna krema
250 g mascarponea
500 ml vrhnja za slag
200 g nutele
1 instant zelatina
Preljev
200 ml vrhnja za slag
200 g cokolade 70% kakaoa
1 zlica meda
Izmiksamo zutanjke, secer, nutelu i mlijeko! Dodamo brasno izmjesamo manjom brzinom na mikseru, i onda lagano snijeg od bijeljanjaka!
Smjesa za biskvit se pece u kalupu br 28 u prethodno ugrijanoj pecnici na 180•C( ja sam pekla sa ventilatorom ) Biskvit je gotov za 20 min, ali obavezno provjeriti cackalicom da ne bi bio sirov! Ako nemate ventilatora onda povisiti temperaturu na 200•C.
Kreme su jednostavne za napravit! Prvo izmiksamo slag na najmanjoj brzini da nam se lijepo napuse, dodamo maskarpone, linoladu i zelatinu i jos sve dobro izmiksamo! Tako napravimo i tamnu kremu samo dodamo nutelu!
Ja sam slagala biskvit, bijela krema, tamna krema , preljev!
Preljev je klasicni ganache, vrhnju grijemo do vrenja, micemo sa vatre i dodamo cokoladu i zlicu meda! Trebamo ohladiti preljev prije nego ga prelijemo po torti!
Ja sam ga ostavila onako malo sa 'sigama'.
Dobro je ohladiti i pojesti! Lukina je otisla za tili cas, dobro je sjela jedrilicarima poslije cevapa!
Luka sretan ti sutra rockas, probudit cemo se u Londonu!
Evo jedne iznad Zagreba!
Slijedeci post je fish and chips!😘
Super je presjek i sigurno ukusna. Luki sretan rockas!
OdgovoriIzbriši